Egészség

Operatív törzs: koncertek továbbra sem lesznek, a védőtávolságot nem tartókat kivezetik a rendezvényekről

Szlávik János infektológus a koronavírus kezeléséről és a fertőzöttek védettségéről is beszélt.
távolságtartás, koronavírus, operatív törzs,

Eltávolíthatják a rendezvényekről azokat, akik nem tartják a koronavírus miatt előírt távolságot egymástól – derült ki az Operatív törzs csütörtöki tájékoztatójából.

Arra kérnek mindenkit, hogy csak az menjen társaságba, rendezvényre, strandra, aki egészséges. Zenés, táncos rendezvényeket továbbra sem lehet tartani, a könnyűzenei ipar nem lélegezhet fel – írja az Index. 

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője több kérdésre is válaszolt, többek között azt is elmondta, hogy hidroxi-klorokinnal már nem kezelnek Magyarországon sem koronavírusos beteget, bár mellékhatását csak egy idős betegen észlelték. A súlyos eseteket plazmaterápiával vagy biológiai terápiával kezelik.

Szlávik szerint feltételezhető, hogy több tízezer ember tünetmentesen vagy csak nagyon enyhe tünetekkel átesett a fertőzésen. Szlávik szerint azok, akik átestek a fertőzésen hosszú hetekre, hónapokra védettséget szereznek.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

További, koronavírus hozta szabályok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top