Egészség

Szigetvári műtét: így történhetett a tragikus műhiba

Új információk derültek ki arról, hogyan történhetett műhiba a szigetvári kórházban. A beteg állapota továbbra is válságos.

Nem a szigetvári kórház központi műtőjében, hanem az úgynevezett kisműtőben végezték el annak a nőnek a műtétjét, aki fertőtlenítőt kapott sóoldat helyett, maradandó fizikai és lelki sérüléseket szerezve. Az ATV úgy tudja, a kisműtőbe nem akarták levinni a 8 literes fertőtlenítős flakont, ezért ebből egy keveset egy üvegbe öntöttek, és nem írtak rá hogy valójában mi van valójában, így keveredett a sóoldatok közé. A fertőtlenítő szereket általában a műtők fertőtlenítésére és a műtéti eszközök sterilizálásánál szokták használni.

Összecserélték a két üveget (Képünk illusztráció. Forrás: iStock)

Összecserélték a két üveget (Képünk illusztráció. Forrás: iStock)

Késmárky András sürgősségi szakorvos szerint, ha ténylegesen túl van az életveszélyen a beteg, akkor is hosszú felépülés vár rá. Gyulladás vagy rosszabb esetben tályog alakulhat ki a szervezetében, a testi gyógyulás mellett pedig lelki támogatásra is szüksége lehet.

A rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Műhibák a magyar kórházakban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top