nlc.hu
Egészség
Elbocsátották a dolgozókat, akik összecserélhették a fertőtlenítőt a sóoldattal a Szigetvári Kórházban

Elbocsátották a dolgozókat, akik összecserélhették a fertőtlenítőt a sóoldattal a Szigetvári Kórházban

Az egyik elbocsátott dolgozót kórházban kezelik, mert összeomlott azután, hogy összecserélték a fertőtlenítőszert és a sóoldatot.
Nem jár automatikusan a juttatás az egészségügyi dolgozóknak.

Felfüggesztették, majd el is bocsátottak azt a két dolgozót, akik a szigetvári kórházban összecserélhették a sóoldatos palackot egy fertőtlenítős üveggel, értesült az ATV Híradója.

Mint arról az nlc is beszámolt, a Szigetvári Kórházban egy nőgyógyászati műtét előtt sóoldat helyett véletlenül fertőtlenítővel kezelték a feltárt szakaszt, emiatt a 42 éves páciens még mindig válságos állapotban van, egy pécsi klinika intenzív osztályán ápolják.

Az ATV úgy tudja, az egyik elbocsátott dolgozót kórházban kezelik, mert az eset után összeomlott.

Az eddigi információk szerint a két szert úgy keverhették össze, hogy a kisműtőbe nem vitték le a 8 literes fertőtlenítős flakont, amelyet műtők és műtéti eszközök fertőtlenítésére használnak. Ezért egy kisebb flakonba öntöttek a szerből, de nem címkézték fel az üveget, ezért keveredhetett a sóoldatok közé.

A rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

További cikkek súlyos kórházi műhibákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top