Egészség

65 nap a lélegeztetőgépen: így ünnepelték a koronavírusból felépült férfit

Az 59 éves férfit megtapsolták a Northampton General Hospital ápolói és munkatársai a folyosón, miután a lélegeztetőgépen töltött extrém hosszúnak számító után végre elhagyhatta a kórházat.
Kórházi jelenet - Fotó: Getty

Az 59 éves John Betts áldottnak nevezte magát, miután megnyerte a csatát a koronavírussal szemben, amely kis híján maga alá gyűrte, orvosainak és ápolóinak pedig rendkívül hálás, amiért megmentették az életét.

A férfit összesen 65 napon keresztül tartották mesterséges kómában, miután kórházba került a koronavírus-fertőzés miatt. Nagy-Britanniában a helyi sajtó szerint rajta kívül még senki sem töltött ilyen sok időt lélegeztetőgépen a szigetországban. Ez a rekord hosszúságú időszak rendkívül megterhelő volt mind John, mind pedig a családja számára, mert a férfi folyamatosan egyre közelebb került a halálhoz.

Ehhez képest június elsején levehették a gépi lélegeztetésről, majd hamarosan elhagyhatta az egészségügyi intézményt, a Northampton General Hospital-t, ahol mindvégig kezelték. Ezzel persze a történet még nem ér véget: a brit férfire hosszú, legalább hat hónapos további rehabilitációs folyamat vár. Főleg azt követően, hogy John összesen 13 kilót fogyott a betegség következtében, továbbá jelenleg 20 méternél sokkal többet nem tud járni egyszerre. Orvosai azt mondják, hogy teljesen egészséges legfeljebb jövő év márciusára lesz.

Ide kattintva találjátok a megható, tapsolós videót. 

Akik szintén felépültek a koronavírusból: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top