nlc.hu
Egészség

Babamentő inkubátor

Újszülöttet hagytak a hatvani kórház babamentő inkubátorában

Szerda reggel kora hajnalban találták az egészséges újszülöttet a babamentő inkubátorban.

Egészséges csecsemőt hagytak szerdán kora hajnalban a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában – közölte az intézmény az MTI-vel.

Újszülöttet hagytak a Hatvani Kórház babamentő inkubátorában

Inkubátor. Forrás: Getty Images

A tájékoztatás szerint a kórház munkatársai 0 óra 50 perckor az inkubátorban egy 4350 grammos, 56 centiméteres kisfiút találtak. A gyermek az előzetes vizsgálatok alapján egészséges, és a Nyári Csaba nevet kapta – tették hozzá.

A 2013 novemberében átadott babamentő inkubátor eddig három kisfiú és egy kislány számára jelentett új esélyt egy boldog életre” – írták a közleményben.

Alig két hete Miskolcon egy egészséges kisfiút találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő babamentő inkubátorban. A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták. Ő volt a 15. baba, akit 1998 óta az inkubátorban találtak.

További cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top