Egészség

Koleszterincsökkentő gyógyszer lehet az új fegyver a koronavírus elleni harcban

A Jeruzsálemi Héber Egyetem és a New York-i Mount Sinai Egészségközpont szakemberi szerint egy koleszterincsökkentő gyógyszer hatékony lehet a Covid-19 betegség kezelésében.

A kutatók megállapították, hogy a vírus akadályozza a szénhidrátok elégetését, és így nagy mennyiségű zsír halmozódik fel a tüdő sejtjeiben, ideális körülményeket teremtve ezzel a koronavírus megsokszorozódásához. Ez magyarázza, hogy a magas koleszterin- és vércukorszinttel rendelkező embereknél miért olyan magas a fertőzés kockázata – írja az MTI.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A szakemberek úgy gondolják, hogyha sikerül megismerni, hogy a vírus miként kontrollálja a fertőzöttek anyagcseréjét, akkor meg lehet fosztani a szaporodásához szükséges forrásoktól. A kutatók megállapították, hogy a koleszterincsökkentők közé tartozó fenofibrát jó eséllyel blokkolhatja a koronavírus szaporodási képességét. A Cell Press kiadó Sneak Peek nevű szolgáltatásán elérhető tanulmány szerint mindössze öt napnyi kezeléssel a vírus csaknem teljesen kimutathatatlanná vált. Ez jó hír, mert pont az egyik legígéretesebb koronavírus elleni gyógyszer csődöt mondott nemrég.

Friss, ropogós hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top