Egészség

Összefüggés lehet a parlagfűszezon és a koronavírusos esetek számának növekedése között

Kiderült, a gyom nagyobb bajt is tud okozni, mint hittük.
parlagfű

Összefüggés lehet a koronavírusos esetek számának növekedése és a parlagfűszezon között – ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó allergológus. Ennek oka az, hogy a gyulladt nyálkahártyán könnyebben megtelepszenek a vírusok, így a koronavírus is.

A parlagfű pollenje ugyanis olyan anyagot hordoz, amely gátolja a szervezet természetes védekezését, így megkönnyíti a légúti vírusfertőzések (mint például a koronavírus) dolgát is. Ez nem csak az allergiásokra jelent veszélyt. 

Nagyon-nagyon valószínű, hogy a mostani fellendülésben – mivel jelenleg jóval több a koronavírusos betegek száma, mint 2 héttel ezelőtt volt– nem csak az játszik szerepet, hogy kicsit felelőtlenebbek vagyunk, meg lehet, hogy a határról jönnek be olyan emberek, akik hozzák a vírust, de valószínűleg az is, hogy szaporodott a parlagfű-pollen a levegőben” – állítja Dr. Endre László. 

Az allergológus szerint a jó minőségű maszk a pollenek ellen is védelmet nyújt, ezért érdemes azt a parlagfűszezonban a szabadban is viselni.

Kiemelt kép: illusztráció, Fotó: MTI/Sóki Tamás 

Olvass még a parlagfű-allergiáról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top