Egészség

“Lélegezni akarunk” – százak tüntettek Madridban a kötelező maszkviselés ellen

A demonstrálók egy része szerint a koronavírus nem létezik, a többiek szerint túlzottak az óvintézkedések. Eközben egymást ölelgették.

Több százan tüntettek Madridban a Plaza de Colonon azért, hogy töröljék el az országban érvényes kötelező maszkviselést – tudósít az Euro Weekly News. Az érveik, ha itt-ott ellentmondanak is egymásnak, egyszerűek:

  • nem kapnak levegőt;
  • a kötelező maszk a szabadságjogaikat sérti;
  • abszurd és túlzó ez a sok óvintézkedés;
  • a koronavírus sem veszélyesebb, mint a többi;
  • a vírus nem is létezik, az egész a média manipulációja.

A tüntetésen több helyi celeb is részt vett, például Miguel Bosé énekes és az oltásellenes aktivista, Josep Pàmies. A részt vevők azt skandálták, hogy nem félnek, hogy nem bűnözők, illetve, hogy lélegezni akarnak. Többen azt követelték, hogy “láthassák végre a vírust”, hiszen szerintük “a kórházak üresek”, és az egész csak egy nagy kitaláció, amelyet a média gerjeszt.  “Éld a szeretetet, éld az életet, éld a szabadságot” – ez volt a tüntetés mottója, a célja pedig az, hogy az emberek “ébredjenek végre fel” a hazugságból, amellyel a fejüket tömik.

Fotó: Jesus Hellin/ Europa Press via Getty Images

Fotó: Jesus Hellin/ Europa Press via Getty Images

Közben a tér szélén a rendőrség próbált figyelmeztetni mindenkit, hogy a maszk hordása nem csak fontos, hanem kötelező is. Válaszul a tüntetők egymást kezdték ölelgetni.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top