nlc.hu
Egészség

Influenza elleni védőoltás

Szlávik szerint közeledik az influenzajárvány, oltassuk be magunkat!

Így legalább az egyik betegséget nem kapjuk el nagy eséllyel, ha pedig koronavírusosak leszünk, az orvosok kizárhatják az influenzát.

A koronavírus-járvány idején nagyobb hangsúlyt kap az influenzaoltás, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket – idézte a hvg.hu Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosának mondatait a Kossuth rádió műsorából.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa

Szlávik János(Fotó: (MTI/Kovács Attila)

A főorvos szerint az ifluenza ugyanőgy időseket, a krónikus betegeket és a műtéten átesett embereket veszélyezteti, mint a koronavírus, de fontos megszólaltani azokat is, akik nem szokták beoltatni magukat, hiszen az orvosoknak sokat segíthet az oltás, mert így kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál.

Szlávik arról is beszélt, hogy a szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy egyes városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban.

A koronavírus – a halálozások számát tekintve – sokkal veszélyesebb, mint az influenza – hívta fel a figyelmet a főorvos.

Aktuális koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top