nlc.hu
Egészség

Ferenc pápa karanténban

Ferenc pápa egy koronavírusos bíborossal találkozott, most szoros megfigyelés alatt tartják

Egy bíboros augusztus végén találkozott a pápával, majd hazatérését követően pozitív lett a koronavírustesztje.

Folyamatosan vizsgálják Ferenc pápa egészségügyi állapotát, miután találkozott egy bíborossal, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, közölte hétfőn egy vatikáni tisztviselő.

Ferenc pápa szoros megfigyelés alatt van a koronavírus miatt.

Ferenc pápa a járvány idején (Fotó: Vatican Pool/Vatican Media/Vatican Pool via Getty Images)

A 24.hu a Guardian cikke alapján azt írja, Luis Antonio Tagle Fülöp-szigeteki bíboros augusztus 29-én találkozott a pápával, majd hazatérését követően, Manilában diagnosztizálták nála a betegséget szeptember 10-én.

Pietro Parolin szentszéki államtitkár azt mondja, nincs vészhelyzet a Vatikánban, de állandó megfigyelés alatt tartják a 83 éves Ferenc pápát, akin márciusban már elvégeztek egy koronavírustesztet, miután egy vele egy rezidencián élő elöljáró elkapta a betegséget.

Márciusban Ferenc pápa sötétséget és félelmet keltő viharhoz hasonlította az új koronavírus-fertőzést. Akkor azt is elmondta, a járványhelyzet lehetőséget ad azokra az apró, de konkrét gesztusokra, cselekvésekre, amelyek erősítik a kapcsolatot a hozzánk közelállókkal.

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top