nlc.hu
Egészség
Pécsen és Szombathelyen is 7 iskolai osztály került karanténba

Pécsen és Szombathelyen is 7 iskolai osztály került karanténba

Tanáraik pozitív koronavírustesztje miatt küldtek haza több teljes iskolai osztályt.

Hét osztály is karanténban kezdte a hetet a szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskolából. Az osztályfőnökök szülőknek címzett e-mailje szerint az iskola egyik pedagógusának koronavírustesztje pozitív lett. Az iskola vezetése a hatóságok utasítására, tájékoztatására vár, addig is karanténban tanulhatnak tovább az érintett osztályok diákjai. 

Szombathelyen már a Derkovits a negyedik iskola, ahol megjelent a fertőzés: a városi zeneiskola, a Kanizsai Dorottya Gimnázium és a Nyitra utcai iskola is érintett.

Káosz az iskolákban és óvodákban

A sok fertőtlenítés nem oldja meg az iskolai és óvodai helyzetet (Kép: Getty Images)

Ugyancsak hét osztályt küldtek haza Pécsen, a PTE Gyakorló Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskolából, miután koronavírusos lett az egyik pedagógus. Az osztályok és további öt, az érintett tanárral kapcsolatba pedagógus egy hétre járványügyi megfigyelés alá kerülnek, és ez alatt az idő alatt digitális oktatást rendelnek el számukra – áll a PTE közleményében. Korábban a városban a Babits Mihály Gimnázium egyik osztálya került hasonló okokból karanténba.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy október 1-től minden iskolában mérik a tanulók lázát belépéskor. Ezt szükségesnek látja ahhoz, hogy ősszel ne kelljen lezárni az iskolákat, amit szerinte a szülők és a gyerekek sem akarnak.

Legfrissebb hírek a koronavírusról:

(Népszava, PécsMa)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top