Egészség

Nincs lejjebb: zacskóban adták át a nőnek férje amputált lábait a kórházban

A feleség a vállára vette a férje levágott lábaival megpakolt zacskót, de az azokból áradó szagot érezvén a kórházat elhagyva elájult.

A dolgozók arra kértek egy nőt az ukrajnai Novji Buh városában található Novobuzhskaya Központi Kerületi Kórházban, hogy zacskóban vigye el férje amputált lábait, mivel a kórháznak nincs testrészek tárolására és megsemmisítésére szolgáló létesítménye – írja a Blikk.

Odaadták a feleségnek férje amputált lábait.

Amputáláshoz használt orvosi eszközök 1570-ből. SSPL/Getty Images)

Az asszonynak állítólag a kórházban azt mondták, jöjjön be reggel, várja meg a műtét végét, és vigye magával a férje amputált végtagjait, mivel a kórház, erre szolgáló létesítmény hiányában, nem tud orvosi hulladékot tárolni, se megsemmisíteni. A feleség a vállára vette a férje levágott lábaival megpakolt zacskót, de az azokból áradó szagot érezvén a kórházat elhagyva elájult – írja a Daily Mail alapján a lap.

Még ennél is bicskanyitogatóbb, hogy Vladimir Lushchenko, a kórház főorvosa elmondása szerint arra számított, hogy a rokonok eltemetik a férfi levágott lábát egy sírba, ahová később a férfit is temetik majd.

Az eset kapcsán felháborodás tört ki az országban az ukrajnai egészségügy alulfinanszírozottsága miatt.

Még több horrorisztikus eset az egészségügyben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top