nlc.hu
Egészség
Túróczi Réka Irunmom

Túróczi Réka örökletes mell- és petefészekrák hajlama miatt kockázatcsökkentő műtéten esett át

Hét évvel ezelőtt Angelina Jolie döntött úgy, hogy Rékához hasonlóan megelőző dupla masztektómiát csináltatat örökletes hajlama miatt.

Túróczi Réka örökölte a mellrákra hajlamosító gént, ezért néhány évvel ezelőtt kockázatcsökkentő műtéten esett át – hangzott el az RTL Klub reggeli műsorában. Az IRUNmomként ismert Rékán ugyanazt a megelőző műtétet hajtották végre, mint Angelina Jolie-n.

Melleltávolító műtétjéről beszélt Túróczi Réka

Fotó: IRUNmom Facebook

A  BRCA 2+ gén hibajavító funkcióvesztése egyes rákokkal szembeni ellenálló képességet csökkenti az emberben, és ez viszonylag nagy kockázatot jelent a mellrákkal, petefészekrákkal szemben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

SZÍVÜGYEM 💕- Bár ne lenne aktuális a téma, bár ne lennék Nagykövete az ügynek a kislányommal, bár ne kellene újabb és újabb generációkat felkészíteni, bár ne lenne üzenetértéke ennek a posztnak! Mert az azt jelentené, hogy nem kell tovább a mellrák ellen küzdeni, van abszolút megoldás. De amíg a küzdelem tart, őszintén osztom meg a történetemet az örökletes mell- és petefészekrák hajlamomról (BRCA 2+), a megelőző műtét melletti döntésemről annak minden előnyével és hátrányával, a felelősségteljes női/anyai gondolkozásról. A tavaly írt cikkemet erről a blogomon találhatjátok (link a bioban!) A DORKO egy érzékeny és szép limitált kollekciót mutatott be tegnap a Nő, erő, jövő kampányának keretében. Bármely termék megvásárlásával most támogatni lehet az Emlőrák Gyógyításáért Alapítványt, ezáltal a mellrák elleni küzdelmet...amit sosem szabad feladni - ezt az imádott anyukámtól tanultam, aki borzasztóan hiányzik.👚👩‍👧EVERY WOMEN COUNTS - I wish this was be not actual, I wish I were not be an ambassador of the Campagne against Breast Cancer in the frame of @dorkowomen Programme, I wish this post had no message! Cause it would mean, no fight is needed anymore, mankind has the solution against cancer. But until then I freely and honestly share my feelings about being BRCA 2+ positive, my experience about my bilateral mastectomy as prevention, about responsible approach as woman/mother. My comprehensive article about hereditart breast and ovary cancer can be read in my blog (link in bio) in English, as well. Now with buying any of the limited collection’s product you can support the fight against breast cancer, which should never be given up! I learnt it from my beloved and missed mother! @dorkowomen @drkdorko #nőerőjövő #dorko #reklam

Reka Turoczi (@irunmom) által megosztott bejegyzés,

Réka esetében a megelőzés petefészek és mellszövet-eltávolítást jelentett, ami a szoptatás lehetőségétől foszt meg. Réka édesanyja petefészek rákban halt meg, ekkor derült ki, hogy ő is hordozza ezt a génhibát az orvosi protokoll során.

Ez még mindig megosztó téma az orvosok körében is. Nálam egyértelmű volt a döntés

 – mondta az IRUNmom.

Október a mellrák megelőzésének hónapja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top