Egészség

Ismét rekordot döntött a koronavírusban elhunyt magyarok száma

27 óvodában és 6 iskolában rendkívüli szünetet is el kellett rendelni.

Ismét megdőlt a hazai koronavírus-halálozási csúcs, ma reggelre 24 beteg vesztette életét a Covid-19 fertőzés miatt – írja a koronavírus.gov.hu.

A központi járványügyi weboldal adatai szerint ma reggelre 816 magyarnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel az itthon azonosított fertőzöttek száma 33 114-re emelkedett. Az elhunytak száma 877-re növekedett, miután 24 magyar halt bele a fertőzésbe, ami új csúcsnak számíat. Az áldozatok közül 17-en hetven év felettiek. 

Hazánkban jelenleg 23 088 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, ennek 35 százaléka budapesti, de szintén a fővárosból kerül ki az elhunytak 49 százaléka, illetve a gyógyultak 33 százaléka. A központi weboldal szerint 656 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 41 páciensnek van szüksége lélegeztetőgépre. 

Újra rekordot döntött a covid-19 miatt elhunyt magyarok száma

Képünk illlusztráció (Fotó: Getty Images)

A koronavírus második hulláma miatt továbbra is érvényben vannak a járványügyi korlátozások, kötelező például a maszk használata az üzletekben és a tömegközlekedésen, de a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban és a bevásárlóközpontok területén is. A vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek továbbra is csak 23 óráig tarthatnak nyitva. 

Az iskolákban és óvodákban kötelező testhőmérséklet-mérést végeznek, hogy kiszűrjék a lázas betegeket. Az Operatív Törzs 27 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli tanítási szünetet, míg 103 osztály és 5 teljes iskola esetében digitális távoktatást vezettek be a fertőzések miatt.

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top