Egészség

Győrfi Pál vállalta a túsz szerepét, hogy valami fontosat tanítson nekünk

Ne parázz, sokkolj! – ezzel a címmel készített új oktatóvideót az Országos Mentőszolgálat Alapítvány.
Győrfi Pál

Magyarországon naponta mintegy 70-en halnak meg hirtelen szívhalálban, ráadásul az ilyen esetek többsége közterületen következik be. Ezért is helyeztek el országszerte mintegy 1500 defibrillátort nyilvános helyen, használatukkal ugyanis 6%-ról akár 74%-ra is növelhető a sikeres újraélesztés esélye. Itthon egyelőre nagyon kevesen mernek vállalkozni arra, hogy cselekedjenek, félnek, hogy túl bonyolult kezelni egy ilyen eszközt, pedig valójában nagyon is egyszerű, áll az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) közleményében.

Ezért készítette el az alapítvány legújabb, Ne parázz, sokkolj! című szórakoztató oktatóvideóját a Valami Amerika szereplőivel, valamint a mentők szóvivőjével, Győrfi Pállal, aki a nemes ügy érdekében magára vállalta a túsz szerepét.

A mentők kiérkezéséig merjük használni a nyilvános helyeken − benzinkutakon, bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon − kihelyezett defibrillátorokat, hiszen ezek az eszközök az átlagember számára is könnyen kezelhetők. Egy gépi hang végig egyértelmű utasításokat ad, egyszerűen nem lehet elrontani. Ha Baláéknak sikerült, bármelyikünknek menni fog, ez a kampányunk legfontosabb üzenete

– mondta dr. Czakler Éva mentőorvos, az OMSZA alelnöke.

(via)

(Kiemelt kép: MTI)

Még több cikk az újraélesztésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top