Egészség

Váratlan vendéget talált a fejhallgatójában egy ausztrál férfi

Sokan visítva menekülnének, de a férfi megőrizte a hidegvérét, sőt, videót is készített a látogatóról.

Azt már valószínűleg mindenki tudja, hogy Ausztráliában szinte az élővilág minden tagja az emberek legyilkolásában érdekelt. Persze, ez túlzás, de kevés olyan része van a bolygónak, ahol ilyen sokféle mérgező lény élne, a kígyóktól a pókokon át egészen bizonyos növényfajtákig.

Emiatt nem árt odafigyelni, mert egy-egy csúszómászó vagy ízeltlábú bizony könnyen elrejtőzhet a lakásban és már csak akkor veszik észre őket, amikor megtörtént a baj.

Ijesztő dolgot talált a fülhallgatójában az ausztrál férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Hasonló helyzetbe került egy Olly Hurst nevű férfi, akiről a UniLad írta meg, hogy nemrég épp dolgozni készült, és ahogy szokta, ilyenkor mindig felveszi a teljes fülét eltakaró zajszűrős fejhallgatóját, hogy zavartalanul végezhesse a munkáját.

Így történt ez a minap is, ám Hurst azt érezte, hogy valami birizgálja a fülét. Amikor eltávolította a fejhallgatót és belenézett, az alábbi látvány tárult elé.

Bár ijesztően néz ki, Hurstnek óriási szerencséje volt, a videón látható jószág ugyanis egy úgynevezett Huntsman-pók, amelynek csípése, ha nem is túl kellemes, de túlélhető, csupán néhány esetről tudnak, amikor egy ilyen pók csípése komolyabb egészségi problémákat okozott volna. Ettől még nem jó dolog bajszot akasztani a Huntsman-pókkal, a mérge ugyanis fejfájást, hányingert, szívritmus-zavart és fájdalmas duzzanatokat is okozhat.

Hurst videója alatt az egyik kommentelő megjegyezte, hogy ennek ellenére a Huntsman-pókok csak ritkán agresszívak, főleg akkor támadnak, ha a petéiket vagy a kicsinyeiket veszélyben érzik.

Még több állati sztori Ausztráliából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top