Szabadidő

Láttál már hóban vidáman ugrándozó kengurukat?

Egy váratlan havazás miatt most mindenkinek van rá lehetősége.

Szokatlan képsorok láthatóak az alábbi videón, amelyet Ausztrália déli részén rögzítettek pár  nappal ezelőtt. Az Időkép értesülései szerint egy sarkvidéki hideg légtömeg miatt váratlan havazást hozott a szigetországba, ahol másfél évtizede nem mértek ilyen alacsony hőmérsékletet.

A meteorológiai portál szerint Új-Dél-Wales és Victoria államokban már 300 méteres magasságban is havazott, a szokásoshoz képest pedig 10 fokkal hidegebb volt. A Perisher nevű síparadicsomban napi átlagban 5-15 centi hó esett, de a legerősebb 24 órában 25 centiméternyi friss hó hullott, így egy hét alatt összesen 96 centiméternyi új hóval vastagodtak a sípályák hótakarói.

Hóban ugráló kengurukat videóztak Ausztráliában

Ausztráliában kiadós havazással búcsúzik a tél (Fotó: Getty Images)

A havazás ugyan meglepte az ausztrál állatvilágot, de a Victoria államban rögzített felvétel tanúsága szerint akadtak olyan kenguruk is, amelyek nem törődtek a szokatlan időjárási jelenséggel és vidáman ugrándoztak a hóban. 

Egy másik felvétel szerint azonbannem minden erszényes volt oda az égi áldásért. 

További cikkeink fura ausztrál állatokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top