Életmód

Árva bébivombatot találtak halott anyukája erszényében: megmentették

Az Elsie névre keresztelt újszülött vombat mamája egy autóbalesetben halt meg, miután elütötték, őt viszont az állatvédők megmentették. A pici hamarosan új, önálló életet kezdhet.
Vombat - Fotó: Pixabay

Az elárvult kis vombatra, aki teljesen egyedül maradt, még március közepén lett figyelmes egy jószívű járókelő az út mentén, aki begyűjtötte a kicsit, majd azonnal elvitte az ausztrál Canberra egyetlen vadon élő állatokat mentő szervezetéhez, az ACT Wildlife-hoz.

A mindössze 3 hónapos vombat bébi, mint kiderült, addigra már súlyosan alultáplált és nagyon gyenge volt, így a sürgősségi állatgyógyászati klinikára kellett szállítani. Maguk az állatvédők egyáltalán nem voltak róla meggyőződve, hogy a pici ilyen kondíciókkal túléli, ám hamar bebizonyosodott, hogy Elsie született harcos.

A kitartó kis vombat azóta a kezeléseknek, és pótmamájának, az egyesületnél dolgozó állatvédő Helennek köszönhetően ma már olyannyira önálló, hogy a szakemberek szerint hamarosan visszatérhet a vadonba. Ahhoz képest, hogy Elsie a kezdetekben mindössze 120 grammot nyomott, mára több mint megtízszerezte az eredeti súlyát.

(via)

Megható állatmentő történetek itthonról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top