Egészség

El kell halasztani a szalagavatókat

Kötelező jelleggel el kell halasztani a szalagavatókat – jelentette be az Emmi köznevelésért felelős államtitkára, Maruzsa Zoltán Budapesten.

Maruzsa Zoltán sajtótájékoztatóján részletezte a járvány elleni védekezés még hatékonyabbá tétele érdekében hozott, a köznevelést érintő intézkedéseket. Az államtitkár elmondta: szerdától a középfokú iskolákban a kilencedik, a kilencedik nyelvi előkészítő és az ezek feletti évfolyamokon, továbbá a fejlesztő nevelést végző iskolákban, valamint az általános iskolai felnőttoktatásban tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe. Ennek részletkérdéseiről Emmi miniszteri határozat született, amelynek az intézményekhez történő kiküldése folyamatban van.

Idén elmaradnak a szalagavatók (fotó: Pixabay)

Idén elmaradnak a szalagavatók (Fotó: Pixabay)

 Az érettségi vizsgák szóbeli részei, a központi írásbeli felvételi vizsgák és az Oktatási Hivatal által szervezett tanulmányi versenyek viszont az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával hagyományos módon folytatódnak.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top