Otthon

Felmentést kapnak a kutyasétáltatók a kijárási tilalom alól

A ma éjféltől életbe lépő kijárási tilalom ugyan szigorú lesz, de a kutyasétáltatókra korlátozottan vonatkozik majd: ők a lakhelyük 500 méteres körzetében kimehetnek megsétáltatni a kedvencüket.

A hétfőn bejelentett, este nyolctól hajnali öt óráig tartó kijárási tilalom elsősorban a kutyatulajdonosokat rázta meg, ugyanis nem minden kutya képes ilyen hosszú távon visszatartani a szükségleteit. A bajt ezek szerint a kormány is felismerte, mert ma Orbán Viktor a Facebook-oldalán bejelentette, hogy felmentést ad a kutyatulajdonosoknak – szúrta ki a Portfolio.

Lehet majd kutyát sétáltatni este (fotó: Pixabay)

Lehet majd kutyát sétáltatni este (Fotó: Pixabay)

…kivételt engedünk, a kivétel részletszabályait odaadjuk az önkormányzatoknak, és a kutyafuttatók bezárásának részletszabályait is odaadjuk az önkormányzatoknak.

Vagyis a miniszterelnök bejelentése alapján a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudnak majd sétálni este nyolc óra után is, legalábbis a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül. A döntés mintegy másfél millió kutyatulajdonost érint.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top