nlc.hu
Egészség

Közterületi kötelező maszkviselés Budapesten

Ezeken a közterületeken kötelező maszkot viselni Budapesten

A fővárosi kerületek jó része már döntött arról, hogy minden közterületen kötelező a maszkviselés.

Szerda 0 órától kötelező a közterületi maszkviselés a 10 ezer főnél nagyobb településeken, azt pedig az önkormányzatoknak kell meghatározniuk, pontosan mely közterületeken rendelik el a maszkviselést.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a legtöbb fővárosi kerületben az a döntés született, hogy 6 éves kor felett minden közterületen kötelező lesz maszkot hordani – írja a 24.hu.

Közterületi kötelező maszkviselés

Védőmaszkot viselõ járókelők a budapesti Örs vezér téren 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A II. kerületben, a XIII. kerületben, Erzsébetvárosban, Terézvárosban, Csepelen, Újbudán, Kispesten, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, Soroksáron és Pesterzsébeten már közzé is tették az új szabályokat, amelyek szerint a kerületek teljes területén kötelező a maszk viselése. A szabály alól egyedül a közparkok jelentenek kivételt.

A kivétel Újpest, ahol a polgármester lakossági konzultációt indított. Ezután a kerületben nem kell mindenhol maszkot viselni, csak a meghatározott területeken.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán abszurdnak nevezte, hogy a kormánydöntés értelmében a 23 budapesti kerületnek külön kell megalkotnia a szabályokat, „mert így szinte lehetetlen a városra egységes szabályozást megalkotni”, de megpróbálnak egyeztetni, hogy közös legyen a szabályozás.

Szigorúbb járványügyi korlátozások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top