nlc.hu
Szabadidő

Nem lehetnek karácsonyi vásárok

Járványügyi korlátozások: tilos karácsonyi vásárt rendezni

A kulturális események mellett tilos karácsonyi vásárt tartani a friss szigorítás szerint.
Karácsonyi vásár

Szerda 0 órakor életbe léptek az újabb járványügyi korlátozások, egyebek mellett este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, a boltoknak pedig legkésőbb 19 órakor be kell zárniuk.

Ám az ország részleges lezárását szabályozó kormányrendeletben nem csak a jól ismert szigorítások szerepelnek. Például este 7-kor a dohányboltok és a lottózók is bezárnak, egyedül a gyógyszertárak és a benzinkutak maradhatnak nyitva – írja a 24.hu.

A rendezvények tiltásánál is vannak újdonságok:

Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat.

A karácsonyi vásárokon kívül nem lehet koncerteket, zenés összejöveteleket tartani, de tilos a sportesemény, a 10 fő fölötti családi esemény vagy magánrendezvény is. A hivatásos sportolók részt vehetnek sportrendezvényen, de nézők nem lehetnek a helyszínen.

A vallási közösségek szertartása nem minősül rendezvénynek – a házasságkötés és a temetés kivételével –, a szertartás megtartásáról a vallási közösség dönt.

Online viszont lehet kulturális eseményt tartani, de ilyen esetben csak a fellépők és a lebonyolításhoz elengedhetetlenül szükséges technikai személyzet lehetnek jelen.

Karácsony a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top