nlc.hu
Életmód

Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Nem lesz idén Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Idén nem ehetünk sült kolbászt és kürtös kalácsot a Vörösmarty téren...

Idén adventkor nem rendezik meg az Európa tíz legszebb karácsonyi vására között jegyzett Vörösmarty térit a hagyományos formában – tudta meg a Napi.hu.

Elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Vörösmarty téri Adventi- és Karácsonyi Vásár (Fotó: MTVA / Bizományosi: Nagy Zoltán)

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Kft. 2020. szeptember 24-én írta ki a szokásos karácsonyi pályázatot. A beadási határidő október 8. volt. A határidő lejárta előtt azonban egy nappal értesítették arról a pályázókat, hogy indoklás nélkül visszavonták a pályázatot.

Idén a koronavírus-járvány idején, amikor gyakorlatilag egyetlen külföldi turista sincs Budapesten, a Vörösmarty téren felállítandó vendéglátó-ipari egységek bérleti díját igencsak magasan szabták meg: a legnagyobb, 60 négyzetméteres pavilon bérleti díja nettó 22 millió forint, a legkisebb, 12 négyzetméteres pavilon bérleti díja nettó 8 millió forint lett volna – ezt az összeget kellett volna kigazdálkodniuk a pályázóknak mindössze két hét alatt, mivel a vásár idén november 20-án nyílt volna meg. 

A karácsonyi vásár bérleti díja mellett villanyvezeték-kiépítési díjat, valamint hulladékkezelési és takarítási hozzájárulást is beszedtek volna, pavilononként több százezer forintot, amire korábban nem volt példa.

Eközben a Vörösmarty téri kézműves vásár pályázatát egyelőre nem vonták vissza. A kiírásban ismételten hangsúlyozták, hogy kézműves és gasztronómiai vásárra neveznek, ahol még gasztronómiai programok is lesznek, írja a lap.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi áll a visszavonás mögött.

Otthon még teremthetünk karácsonyi hangulatot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top