nlc.hu
Egészség

36 éve kuponokból él a japán férfi

A férfi, aki 36 éve szinte csak kuponokból él

Mindenki szereti az árengedményekkel járó, vagy sokszor akár ingyenességet is biztosító kuponokat, de egy japán férfi kissé túlzásba vitte a gyűjtésüket, és a megszállottjukká vált. Így van ez már 36 éve.

Egyszerűen csak kuponembernek nevezik azt a japán férfit, aki közel négy évtizede szervezi úgy az életét, hogy mindig kuponokkal vásárolhasson, és ezalatt lehetőleg ne kelljen költenie a pénzéből. A 71 éves Hiroto Kiritani ezzel a mutatvánnyal kisebbfajta celebritássá vált hazájában, számos tévéműsorba hívták már vendégeskedni – írja az Oddity Central.

Kuponok között (fotó: Pixabay)

Kuponok között (Fotó: Pixabay)

A férfi elmondása szerint évtizedek óta úgy él, hogy csak a lakbért és a rezsit kelljen a saját pénzéből fizetnie. Ha úgy gondolnád, hogy emiatt sokat nélkülözik, tévedsz. Rengeteg kupont kap az olyan cégektől, amikbe az évtizedek során befektetett. A férfi 35 éves korában kezdte el cégekbe fektetni a pénzét, az első részvényeit még 1984-ben vásárolta. 1989-ben a japán részvénypiac összeomlásakor százmillió jent bukott, de ez sem tántorította el attól, hogy folytassa ezt a tevékenységét. Időközben rájött, hogy amíg egy cég legalább valamennyire profitot termel, addig a részvénytulajdonosoknak számos kedvezményt és ajándékot küldenek különféle kuponok formájában. Az idők során Hiroto megtanult kizárólag efféle kuponokból élni, enni és ruházkodni, és ezzel Japán-szerte híressé vált. A kuponjai szinte az élet minden területét lefedik: akad köztük olyan, amivel évente 300 alkalommal mehet ingyen moziba, de éves konditermes bérlet is rejtőzik a gyűjteményében, sőt még akár zöldségeket vásárolni vagy ételt házhoz rendelni is tud kuponok segítségével. Ehhez a változatossághoz persze sok befektetés kell: Hiroko Kiritani az évtizedek során nagyjából ezer japán cégben vásárolt magának tulajdonrészt. Olykor előfordul, hogy a kuponjai csak kedvezményt, nem teljes ingyenességet adnak, és ilyenkor azért neki is a pénztárcájába kell nyúlnia.

Kuponőrület az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top