nlc.hu
Egészség
Koronavírus: kirándulók tömege a Normafán

Hömpölygött a tömeg a Normafán, maszk nélkül sétált a többség

Olyan sokan érkeztek a Normafához kikapcsolódni, hogy nemcsak a fenti parkoló telt meg, hanem már a környező mellékutcákban sem lehetett megállni.
Normafa

Az önkormányzat figyelmeztetése ellenére szombaton is kirándulók tömege lepte el a budapesti Normafát – számolt be az RTL Híradó. A kijárási korlátozás kellős közepén mindenki a szabadba vágyott. A rétesezőnél és a gesztenyesütőnél kígyózó sorokban álltak az emberek, a többség maszk nélkül – nem mindenki örömére. 

Parkokban, erdőkben nem kötelező a maszkviselés, így sokan meg is szabadultak maszkjaiktól. A tömeg miatt azonban a 12. kerületi önkormányzat külön figyelmeztette a Normafára igyekvőket, hogy ha lehet, menjenek máshova kirándulni. Ha mégis odamennének, és nem tudják tartani a megfelelő távolságot, abban az esetben viseljenek maszkot.

Rusvai Miklós virológus szerint a távolságtartásra érdemes figyelni, még ha a szabadban kisebb is a fertőzésveszély, mint zárt térben. 

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top