nlc.hu
Egészség

Sikerült a műtét: jár a kislány

A négyéves kislány elkezdett járni, hála egy titkos adományozónak

Emily Anderson megtette az első lépéseit, miután egy titokzatos milliomosnak köszönhetően átesett egy speciális műtéten.
Első lépések

A négyéves kislánynál 2017-ben diagnosztizáltak agyi bénulást, miután szülei, Paula és John Anderson észrevették, hogy nem fejlődik rendesen a gyerek mozgása.
Az MRI-vizsgálatok végül kimutatták, hogy agyának a bal oldala károsodott a koraszülés során, és emiatt soha nem tud majd beszélni és járni.

A szülők a sokkoló diagnózis után nem adták fel a reményt, az édesanya elkezdte felkutatni a lehetőségeket, így találkozott a selective dorsal rhizotomy (SDR) eljárással, ami számukra is egy lehetőséget jelentett. A szülők személyes tanácsadót is fogadtak, aki elmagyarázta nekik, hogy a műtét sikerességének az esélye annál nagyobb, minél korábban elvégzik azt a páciensen. A szülők nem akartak várni, és az elszánt anya online adománygyűjtést indított, hogy összegyűjtsék a gerincműtét magánfinanszírozásához szükséges 75 000 fontot.

Senki sem gondolta, hogy alig 24 órán belül egy névtelen adományozó felajánlja a teljes összeget, sőt még annál is többet.

Az édesanya azt mesélte egy róluk szóló riportban, hogy nem jutott szóhoz a boldogságtól, amikor telefonon felhívták azzal, hogy egy adományozó finanszírozni kívánja a kislány orvosi ellátását, kezelését, utógondozását, plusz egy Disney-utazással is szeretné meglepni a családot. 

Emily azóta már túl van a műtéten, megtette az első lépéseit is, az intenzív fizikoterápiás kezelésen is túl van, sőt, már elutazott együtt a család Disney Landbe is.

Nézd meg a boldog család képeit itt.

Még több pozitív hír a világból:

A fotó csak illusztráció (PixaBay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top