Egészség

Illényi Katica és Papp Gergő is a VISUMAX HD lézeres szemműtétet választották (x)

Illényi Katica, Papp Gergő - ők is az éleslátásra szavaztak szemüveg és kontaktlencse-használat helyett.

A látásjavító műtétnek köszönhetően – amelyet a 30 éves tapasztalattal rendelkező Focus Medical lézeres látásjavító központ szemorvosai végeztek el –, tökéletesen látnak, sokkal szabadabbnak és fiatalabbnak érzik magukat.

Illényi Katica és Papp Gergő is a VISUMAX HD lézeres szemműtétet választották (x)
A szemüveg és a kontaktlencse viselése sok kényelmetlenséggel jár akkor is, ha hétköznapi életet élünk. Még több nehézséget okoz azoknak, akik aktívan sportolnak, sok időt töltenek kamerák előtt, vagy színpadon. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy végleg megszabadulnak a dioptriáktól. Több híresség is kipróbálta a csúcstechnológiás és biztonságos VISUMAX-kezelést.

„Életem egyik legjobb döntése volt”

Papp Gergő tévériportert, akit sokan Pimasz úrként ismernek, az utóbbi öt-hat évben szinte csak ikonikus, színes szemüvegében lehetett látni, de ennek a korszaknak vége. A műsorvezető nemrég szabadult meg a lencséktől. Gergő negyvenéves kora után kezdett gyengébben látni. „Utáltam szemüvegesnek lenni, de nem a hiúság miatt, hanem azért, mert semmit nem tudtam szemüveg nélkül csinálni. A telefonomat sem láttam, egy üzenetet nem tudtam elküldeni. Zavart a sportban, télen, a sapka alatt is útban volt, a szemüveg egy nyűg” – meséli.

A tévériporter az RTL Reggeli adásában készített interjút dr. Fodor Erzsébettel, a Focus Medical vezető főorvosával. Már a műsorban, majd később is beszélgettek Gergő problémájáról és arról a kételyéről, hogy ő, aki se közelre, se távolra nem lát rendesen, műthető-e egyáltalán. Az alkalmassági vizsgálaton bebizonyosodott, hogy igen, és hogy a Visumax HD kezelés a legmegfelelőbb a számára.

„Én egy nyavalygós gyerek vagyok, de ez tényleg nem fájt” – mondta a kezelés után a műsorvezető, aki 160 százalékos látással távozott a szemklinikáról. „Hihetetlen élmény, hogy újra látok, olyan, mintha visszamentem volna az időben húsz évet. A visszakapott éleslátás nem fizikailag nagy dolog, hanem lelkileg. A műtét másnapján már vezettem, nem sokra rá sportoltam is, vagyis még a mindennapi rutinból sem estem ki. Én azt mondhatom, hogy életem egyik legjobb döntése volt” – teszi hozzá.

Nézze meg Papp Gergő bejelentkezését a Focus Medical műtőjéből!

„A szemüveg nélküli lét biztonságot és önbizalmat ad”

A nem megfelelő látás a színpadon is okozhat nehéz helyzeteket. Illényi Katica Liszt- és Artisjus-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze közel 20 évig volt rövidlátó, és ez állandó problémát jelentett számára a kottaolvasástól a gyakori utazásokon át a koncertezésig. A színpadon ugyan kontaktlencsét viselt, de a sok utazás miatt ez is sok kellemetlenséggel járt. Néha a legrosszabb pillanatokban, színpadon, vagy vezetés közben érezte azt, hogy ki kellene vennie, de ez kivitelezhetetlen volt. Egy lézeres szemműtéten már átesett barátja tanácsára kereste fel a Focus Medical Lézeres Látásjavító Központot.

„A műtét hihetetlenül izgalmas volt. Egyáltalán nem féltem. Mindenki extrán figyelmes volt, hiszen jól tudják, hogy ez a páciensnek nem egy átlagos hétköznap, nekik ez a „nagy napok” egyike” – meséli a műtétről a művésznő, és azt is kiemelte, hogy sem a vizsgálatok, sem az eljárás során nem érzett semmilyen fájdalmat.Nagyon jó érzés, hogy a színpadon most már látom a közönség arcán a visszajelzést, vagy a kollégák pillantásait. Az ember megszokja, hogy rossz a látása, de most már tudom, hogy ennek nem kell így lennie. Mindennap tudok örülni és felfedezni dolgokat, napi szinten élvezem a szemüveg és kontaktlencse nélküli éleslátás örömét. A szemüveg nélküli lét biztonságot és önbizalmat ad, jól érzem magam a bőrömben” – mondja.

Nézze meg az Illényi Katicával készült interjút a kezelésről

„Kitárult a világ”

A Visumax HD kezelés nem csak a művészek, színészek, de a sportolók életét is jelentősén megkönnyíti. Vaskuti István olimpiai bajnok kenus, edző, sportvezető az 1980-as olimpián szerzett aranyérmet 500 méteres párosban. Ekkor még nem okozott gondot számára az éleslátás, később azonban szemüveget kellett hordania. Egy idő után sem közelre, sem távolra nem látott jól, és emiatt a kajakozáshoz szükséges egyensúlyérzéke is romlott, egyre bizonytalanabbá vált a vízen. „Egy szilveszteri bulin feltűnt, hogy egy korábban szemüveget viselő barátom most szemüveg nélkül is tökéletesen lát. Egy percig ne gondolkodj a műtéten, mondta nekem” – idézi fel a lézeres szemműtéthez vezető út első lépését az olimpikon.

„2 perc sem volt, amíg a lézer dolgozott. 4-5 óra múlva teljesen kitisztult a látásom, olvasni is tudtam” – teszi hozzá. Vaskuti István jelentős életminőség-javulásról is beszámol: „Mindenkinek ajánlanám: ha végiggondolom azt, hogy mennyit költöttem progresszív lencsés szemüvegekre, ez bőven megéri. Kitárult a világ, szemüveg nélkül ismét látni – ez egy óriási élmény.”

Nézze meg Vaskuti István, olimpiai bajnok véleményét a lézeres szemműtétről

A kezelés, amivel a tökéletesnél is jobban láthatsz

A Visumax HD kezelés a lézeres szemműtétek csúcstechnológiája. Az egyik legkíméletesebb látásjavító eljárás, amely az egyéni adottságokhoz igazodó, személyre szabott korrekciót valósítja meg. A műtét után már 4 órával tisztul a látás távolra és monitortávolságra is. Gyakorlatban nem ritka az akár 100 %-nál jobb eredmény, vagyis a páciensek jobban látnak, mint a kezelés előtt szemüveggel. Ez olyan mértékű a javulás, mintha egy régi TV helyett egy vadonatúj, HD televíziót néznénk.

A Visumax HD kezelés akkor lehet ideális, ha már elmúlt 40 éves: ilyenkor a szem alkalmazkodó képessége már gyengébb, megjelennek az öregszeműség jelei. A műtét után nem csak az éles távoli látásnak örülhet, hanem a közeli látásnál is javulást tapasztalhat. Maga a műtét csak pár percet vesz igénybe, a látásjavulás azonnali és a gyógyulási folyamat is rövid. Néhány napon belül visszatérhet a napi rutinhoz, sporthoz és a vezetéshez!

A Visumax HD kezelés 102 000Ft kedvezménnyel érhető el a Focus Medicalnál. Most jelentkezzen alkalmassági vizsgálatra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top