nlc.hu
Egészség

Digitális igazolás az oltottaknak

Digitális igazolást kapnak, akiket beoltottak a koronavírus ellen

Orbán Viktor Facebook-videóban beszélt arról, hogy mire lehet számítani a tömeges oltások kapcsán.

Három nap múlva megérkezik a koronavírus elleni első adag oltóanyag Magyarországra– közölte Orbán Viktor az operatív törzs szerdai ülése után a Facebookon megjelent videójában. A miniszterelnök hozzátette, az operatív törzs tanácskozásán még egyszer áttekintették és jóváhagyták az oltási tervet, és ez alapján első vakcinákból először az orvosok, az ápolók és a betegek életéért küzdő, intenzív osztályon dolgozók kapnak oltási lehetőséget, írja az MTI.

Orbán Viktor egyúttal jelezte, tömeges oltás is kezdődik Magyarországon, ám ennek pontos időpontját még nem tudni, az pedig, hogy milyen vakcinával történik majd, az az EU, illetve a magyar hatóságok által lefolytatott engedélyeztetési eljárásoktól függ. A miniszterelnök egyúttal hangsúlyozta, hogy a tömeges oltás önkéntes és ingyenes lesz, egyúttal kérte, hogy aki be akarja oltatni magát, az regisztráljon.

Az operatív törzs ülésén megnézték a vakcinaigazolás digitális verzióját is, amelyet a Belügyminisztérium fejlesztett ki. A kormány ugyanis arra készül, hogy azoknak, akik már védettek, mert beoltatták magukat vagy átestek korábban a fertőzésen, legyen erről egy igazolványuk – fejtette ki Orbán Viktor, megjegyezve, hogy ez összhangban van a digitális útlevél létrehozására vonatkozó uniós törekvéssel.

Dolgozó a Schott Hungary Kft. gyárában a Vas megyei Lukácsházán 2020. december 4-én. Nagyrészt a kft. által készített ampullákba kerül majd a koronavírus elleni Pfizer oltóanyag.

Dolgozó a Schott Hungary Kft. gyárában a Vas megyei Lukácsházán 2020. december 4-én. Nagyrészt a kft. által készített ampullákba kerül majd a koronavírus elleni Pfizer oltóanyag.(Fotó: MTI/Varga György)

Legfrisseb hírek a koronavírus-vakcinákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top