nlc.hu
Egészség

Tömeges fertőzés a magyarbólyi idősotthonban

42 lakóból 35, valamint az összes dolgozó elkapta a koronavírust egy Baranya megyei idősotthonban

42 gondozottból 35 fő koronavírus-tesztje lett pozitív, emellett a magyarbólyi idősotthon dolgozóinak mindegyike megfertőződött a vírussal.

A Baranya megyei Magyarbólyban található Centomilla Idősek Otthona saját költségén teszteltette a dolgozóit és az intézményben ellátottakat, és így derült ki, hogy majdnem mindenki megfertőződött koronavírussalértesült a Blikk.

Az idősotthon majdnem minden gondozottja megfertőződött (fotó: Pixabay)

Az idősotthon majdnem minden gondozottja megfertőződött (Fotó: Pixabay)

Azóta az intézményt elkezdték fertőtleníteni, a fertőzött dolgozóikat hazaküldték, és a máriagyűdi intézményükből vezényeltek át dolgozókat, hogy megoldják az ott lakók gondozását. Azóta már újabb teszteket is végeztek, és a jó hír, hogy mostanra már mind a tíz dolgozó koronavírustesztje negatív lett, így ismét munkába tudtak állni. A gondozottak közül jelenleg nyolcan vannak kórházban, heten pedig kórházban hunytak el más krónikus megbetegedéseik folytán. A tesztelést továbbra is folyamatosan végzik, és az intézményben ellátottak jelenleg tünetmentesek.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top