nlc.hu
Egészség

Koronavírus-fertőzés tünete a nyelven

A Covid-nyelv lehet a koronavírus-fertőzés egyik kevésbé ismert tünete

A nyelven lévő elváltozások is jelezhetik a koronavírus-fertőzést.
Egy nő kinyújtja a nyelvét

Újabb tünetet találtak az orvosok, amely a koronavírus-fertőzésre utalhat. Tim Spector, a londoni King’s College járványtani szakértője szerint a nyelven lévő elváltozások is a Covid-19 jelei lehetnek.

Az orvos azt mondja, hogy ötből egy embernél a fertőzésnek kevésbé közismert tünetei vannak, amelyet a brit közegészségügyi szolgálat hivatalos tünetlistája sem tartalmaz. Ilyen például a kiütések a bőrön vagy a „Covid-nyelv”.

Tim Spector a Twitteren figyelmeztette az embereket, hogy egyre több covidos betegen figyelt meg furcsa elváltozásokat a nyelven, illetve szájfekélyeket, ezért ha valaki különös tüneteket észlel magán, mindenképpen maradjon otthon.

A Covid-19 nagyon sokféle hatást válthat ki a szervezetben, de ha valamilyen furcsaságot veszel észre a nyelveden, az még nem jelenti azt, hogy biztosan megfertőződtél a koronavírussal. A dohányzás, az elégtelen szájhigiénia vagy a rossz étrend is befolyásolhatja a nyelv állapotát.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Oleg Magni)

A koronavírus-fertőzés tünetei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top