nlc.hu
Egészség

Lemondott a Sinopharm elnöke

Lemondott az elnöke a kínai vakcinagyártó cégnek, amelyiktől a magyar kormány oltóanyagot venne

Lemondott a kínai Sinopharm vakcinagyártó elnöke, ettől a cégtől venne Magyarország milliónyi védőoltást.
Sinopharm koronavírus-vakcina

Lemondott a kínai állami tulajdonban lévő Sinopharm vakcinagyártó cég elnöke. Li Cse-ming személyes okokkal magyarázta a döntését – írja a Telex a CNBC nyomán.

Szintén lemondott a cég leányvállalatának, a China National Medicines Corporationnak az igazgatója és ellenőrzési részlegének tagja, Lu Hiu. Ő is személyes okokkal indokolta a távozását.

Az iparágon belül csak találgatnak, a lemondásoknak köze-e van-e a cég által gyártott koronavírus-vakcinához, a szűkszavú tőzsdei közleményekben erre nincs közvetlen utalás.

A 444 azt írja, a Sinopharm-holdingba tartozó, CNBG nevű cég két vakcinát fejleszt, mindkettő a klinikai tesztelés harmadik fázisában tart, de mindkét vakcina megkapta a vészhelyzeti engedélyt a kínai hatóságoktól, de engedélyezték Egyiptomban és Bahreinben is.

Magyarország a két vakcina valamelyikéből vásárolna nagyobb adagot. Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában azt mondta, tömegesen tudnak kínai vakcinát szerezni, ha a magyar egészségügyi hatóságok gyorsan engedélyezik a védőoltást.

(Kiemelt kép: Ayman Yaqoob / Anadolu Agency via AFP)

Vakcinahelyzet Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top