nlc.hu
Egészség

A Semmelweis Egyetem rektorának nevével tévesztettek meg betegeket

A Semmelweis Egyetem rektorának nevével tévesztettek meg betegeket

Több százmillió forint értékű, gyógyszerként hirdetett, de hazánkban nem engedélyezett terméket foglaltak le a budapesti rendőrök.
gyógyszerkészítmény, család, Semmelweis Egyetem

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának, egyben az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának vezetője nevével visszaélve egy cég azzal reklámozta termékét az interneten, hogy az ereket megtisztítva meghosszabbítja az életet.

A megtévesztő hirdetés azt a hamis látszatot keltette, hogy a készítményt az egyetem klinikáján fejlesztették ki – írja a Police.hu.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság fogyasztók megtévesztése vétség miatt folytat büntetőeljárást.
A Bűnügyi Főosztály nyomozói 2021. február 9-én a főváros XIV. kerületében ütöttek rajta egy raktáron, ahol a megtévesztő módon hirdetett készítményeket tárolták.
Erről egy videót is megosztottak az oldalukon:

A rendőrök 46-féle, mintegy 29.000 doboz gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le.

A BRFK nyomozói a cég ügyvezetőjét, a 28 éves Sz. Viktória budapesti lakost előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás adatai szerint a lefoglalt készítmények értéke több százmillió forint lehet.

Fotó: Police.hu

Vigyázz, csalók!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top