nlc.hu
Egészség

Mark Hamill, azaz Luke Skywalker animációs kisfilmen hangsúlyozza a maszkviselés fontosságát

A maszkviselés fontosságáról szóló animációhoz adta a hangját Luke Skywalker

A Jedi mester így küzd a koronavírus ellen.

A koronavírus járvány miatti kötelező maszkviselés sokakat megvisel, a szülők számára pedig külön probléma, hogyan értessék meg gyerekeikkel, hogy erre most sajnos szükség lesz még egy darabig. 

Ebben a küzdelemben próbál segíteni a Csillagok háborúja-filmekben Luke Skywalker szerepét alakító Mark Hamill, aki Twitter-oldalán számolt be róla, hogy egy rövid animációs filmhez adta a hangját, amelyben a maszkviselést megtagadók jellegzetes kifogásait mutatják be, illetve azt, hogy miért fontos viselni a koronavírus terjedését hatékonyan akadályozó maszkot.

Mark Hamill versben buzdít maszkviselésre

Mark Hamill versben mondja el (Fotó: Getty Images)

A kisfilm angolul van, a maszkviseléssel kapcsolatos érveket Mark Hamill mondókába szedve mondja el, így akár egy kis nyelvi gyakorlással is össze lehet kötni a maszkviselés – és a kézmosás, mivel az animációban erről is szó esik – fontosságának ismertetését. 

A videó egyébként egy adománygyűjtő kampány részét képezi, a befolyó összegeket José Andrés séf – lásd kapcsolódó cikkünket – jótékonysági szervezete, a World Central Kitchen használhatja majd fel. 

További cikkeink a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top