nlc.hu
Egészség

Húsz éve bukott le a Fekete Angyal

Húsz éve tartóztatták le a Fekete Angyalt

2001 februárjában tartóztatták le az ápolónőt, akit az ország Fekete Angyalként ismer.

Két évtizeddel ezelőtt, 2001. február 15-én vette őrizetbe a rendőrség F. Tímeát, aki a Nyírő Gyula Kórház nővéreként önkényesen segített át betegeket a túlvilágra. A közvélemény által csak Fekete Angyal néven említett ápolónő először bűnösnek vallotta magát, beismerő vallomást is tett. Azt mondta, nem kívánta betegei halálát, csupán szenvedésüket akarta enyhíteni. Később azonban ezt visszavonta.

A Fővárosi Ítélőtábla a nőt 11 év fegyházbüntetésre ítélte, de példás magaviselete miatt 2009 júniusában, a büntetés kétharmadának letöltése után szabadon bocsátották.

A Fekete Angyal esete példátlan volt a magyar kriminológia történetében, és az ügy kapcsán komoly vita indult az eutanáziáról, vagyis arról, hogy meg lehet-e gyorsítani, elő lehet-e idézni egy gyógyíthatatlan beteg halálát azért, hogy megrövidítsük a szenvedését. Magyarországon az aktív eutanázia, vagyis az, amikor egy másik személy tevőlegesen hozzájárul a beteg halálához, bűncselekménynek számít, az aktív eutanáziát Európában csak Luxemburgban, Belgiumban és Hollandiában engedélyezik a törvények. 

(via RTL Klub Fókusz)

Rendőr

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top