nlc.hu
Egészség

A gyanú szerint gyógyszerekkel kereskedett egy budapesti orvos

Őrizetbe vettek egy orvost, aki a gyanú szerint a koronavírusos betegek gyógyszereivel kereskedett

Az ügyben eddig összesen öt embert állítottak elő, és a budapesti orvos mellett még egy személyt vettek őrizetbe.

Őrizetbe vettek egy budapesti orvost, aki a megalapozott gyanú szerint egy korábbi páciensének közreműködésével, a COVID-19 vírus által okozott betegségben szenvedőknek szánt, a kizárólag orvosi felügyelet mellett adható gyógyszerekkel kereskedett,  írja a Fővárosi Főügyészség.

Az üggyel kapcsolatban a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve összehangolt, 11 helyszínt érintő – (ház)kutatásokkal egybekötött – akciót hajtott végre. A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt, és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben eddig összesen 5 embert állított elő, két személyt – köztük az orvost – őrizetbe vett, kihallgatásuk folyamatban van.

(via Telex)

Férfi bilincsben

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top