nlc.hu
Egészség

Karácsony Gergely bemutatta Budapest oltási tervét

Karácsony közzétette a főváros oltási tervét, a kormány együttműködését kéri

Karácsony Gergely ma a Facebook-oldalán budapesti oltási tervvel állt elő, melyet ma kíván a kormány elé tárni. A tervvel növelni szeretné az oltások iránti lakossági bizalmat.

Budapest főpolgármester ma megy a Miniszterelnökségre egyeztetni, ahol nemcsak a főváros költségvetéséről készül tárgyalni, hanem egy átfogó, egész Budapestet érintő oltási tervről is. Szerinte a védőoltással kapcsolatban fontos a nyílt, világos kommunikáció, mert helyre kell állítani az emberek bizalmát. Ebben a főváros vezetése segíteni szeretne a kormánynak, ahogy abban is, hogy minél több ember minél hamarabb megkapassa a vakcinát, és újra visszatérhessenek az emberek a régi életükhöz. Ehhez Budapest vezetése egy hatpontos tervet állított össze, és ezt közzé is tette a Facebook-oldalán:

Ma a Miniszterelnökségre megyek, ahol bemutatom a Főváros oltási tervét. Az embereknek csak akkor lesz igazán bizalma,...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. február 18., csütörtök

1) A háziorvosi rendelők mellett, a kerületekkel közösen javasoljuk dedikált oltópontok kialakítását, ezzel is gyorsítva az eljárást. Összesen 30 darab oltópontot tudunk létrehozni, helyszínenként pedig egy nap alatt 3000 főt lehetséges beoltani.

2) Vállaljuk, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával mi magunk átoltjuk.

3) Felajánljuk a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszerünket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.

4) Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett, önkéntesekkel és rendészekkel is tudjuk segíteni az oltások lebonyolítását.

5) Tájékoztatási kampányba kezdünk az oltási hajlandóság növelése érdekében. Nagyon fontos, hogy az emberek bizalommal legyenek a vakcinák iránt.

6) Oltást adni jelenleg csak szigorú körülmények között, orvosi rendelőben lehetséges beadni, ezért átmeneti kormányzati felmentés szükséges a tömeges oltások megkezdéséhez. Leginkább sport- és kulturális intézmények lehetnek alkalmasak, ahol mosható fertőtleníthető paravánokkal az oltóhelyek leválasztása könnyen megoldható. Londonban még koncertek is vannak a nagy oltópontokban, így kötik össze a kellemeset hasznossal. Miért ne lehetne ilyen Budapesten is?

A főpolgármester az írása végén kifejezte, bízik abban, hogy ebben együtt tud működni a kormánnyal.

Legfrissebb híreink a koronavírus-vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top