nlc.hu
Életmód

130 kilométert kellett volna utaznia az oltásért

130 kilométert kellett volna utaznia az idős etyeki férfinak az oltásért

A 80 év fölötti férfi betegsége miatt nem tud több mint egy órát utazni, így nem kapta meg a vakcinát.
A Pfizer koronavírus-vakcina

Egy 80 évnél idősebb etyeki férfinek oda-vissza 130 kilométert kellett volna utaznia, hogy megkaphassa a számára kijelölt Pfizer koronavírus-vakcinát – számolt be az ATV Híradója.

„Fehérvárra kell menni, innen 65 kilométerre az oltóközpontba, mert közelebb nincs oltóközpont” – mondta az idős férfi. Betegsége miatt azonban nem tud ennyit utazni.

A férfi most megvárja, amíg lehet más vakcinát kapni, és nem kell több mint egy órát utaznia az oltásért. Azt viszont nem tudja, mikor kerülhet sorra.

Hasonló probléma miatt nem kapott oltást egy 91 éves debreceni nő. A lányai segítségével az interneten regisztrált a vakcináért, amit már meg is kaphatott volna. Az idős asszony viszont nem tud járni, lánya szerint pedig a háziorvos nem megy ki házhoz.

A Koronavírus Tájékoztatási Központ azt közölte: az oltópontokra történő szállítás megszervezése a háziorvosok feladata. Igény esetén betegszállítót is nekik kell intézni.

(Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs)

További hírek az oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top