nlc.hu
Aktuális

Már postázzák az oltási behívókat

Már postázzák az oltási behívókat

A krónikus betegeket nem a háziorvos, hanem a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatja arról, hogy hamarosan beoltják őket. 
oltási behívó, vakcina

A Pénzcentrum egyik olvasója megkapta az oltási behívót, amiről fotót is küldött a lapnak

A 30-as éveiben járó olvasó a krónikus betegsége miatt került fel az oltandók listájára, és valószínűleg az AstraZeneca oltóanyagból fog kapni (ezzel kapcsolatban pontos infókat nem írtak a levélben), ahogyan ebben a körben a többi 60 éven aluli, krónikus beteg is. 

A legidősebbek mellett ugyanis megkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek oltása is: őket nem a háziorvos hívja, hanem a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatja az érintetteket arról, hogy hamarosan beoltják őket. 

A Pénzentrum azt írja, hogy az NNK a levélhez egy beleegyező nyilatkozatot is csatolt, amit innen lehet letölteni, és előre ki kell tölteni az oltás beadása előtt.  A személyes adatok mellett többek között a krónikus betegségekről kell nyilatkozni, illetve az allergiáról.

Magyarországon jelenleg négy vakcinával folyik az oltás:

  • Pfizer-BioNTech,
  • AstraZeneca,
  • Szputnyik V, Moderna),
  • a kínai Sinopharm oltóanyagából ma érkezett az első szállítmány, de azt még az NNK vizsgálja, úgyhogy azzal még nem oltanak.

A vakcinainfo kormányzati oldalon a regisztrációkor nem kellett nyilatkozni a krónikus betegségekről, azokat azonban, akik ilyenben szenvednek, előreveszik az oltási sorrendben.

A kiemelt kép csak illusztráció: MTI

Hírek, cikkek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top