nlc.hu
Egészség

Krónikus beteg oltása

TAJ-szám alapján szűrik ki a regisztrált krónikus betegeket, hogy előbb kapjanak oltást

A regisztrációnál nem kell megadni a betegséget, ezt a TAJ-szám alapján fogják kiszűrni.

A megadott TAJ-szám alapján, egy informatikai programmal szűrhetik majd ki a regisztráltak közül, hogy ki a krónikus beteg, és kinek jár hamarabb az oltás, mondta el az RTL híradónak Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.

TAJ-szám szerint szűrik ki a krónikus betegeket az oltási sorrend miatt

Oltás (Fotó: MTI / Ujvári Sándor)

A vakcinainfo kormányzati oldalon a regisztrációkor nem kell nyilatkozni a krónikus betegségekről, azokat azonban, akik ilyenben szenvednek, előreveszik az oltási sorrendben.

Ahogy tegnap megírtuk, mivel az oltás önkéntes, mindenkinek jeleznie kell a szándékát, ezt a regisztrációval teheti meg, utána osztják be a hatóságok az oltásra az oltási terv kategóriái alapján, a regisztráció lehetősége egész évben nyitva marad, de aki később jelentkezik, hátrébb kerülhet a sorrendben.

Van azonban egy másik probléma, van, aki kapott visszaigazoló e-mailt, van, aki nem a koronavírus oltásra regisztrálók közül, és sokan aggódnak, hogy biztos eljutott-e így igényük a vakcinára. Az is most már biztos, hogy aki nem regisztrál, nem kap lehetőséget az oltásra.

További híreink az oltásregisztrációról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top