nlc.hu
Egészség

Budapest teszteket oszt szét az iskolanyitás előtt

Az iskolanyitás előtt ingyenteszteket oszt szét a főváros

Így segítene a budapesti önkormányzat azon, hogy a gyermekeik miatt aggódó szülők és a pedagógusok kevesebb bizonytalansággal várják az újranyitást.

Koronavírus-teszteket oszt szét a fővárosi önkormányzat iskolák az április 19-i újranyitás előtt – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Budapest önkormányzata több pedagógus és szülői szervezettel, illetve Szlávik János főorvossal egyeztetett az április 19-i iskolanyitásról, és a megbeszélés után úgy döntöttek, 10 ezer tesztet ajánlanak fel, hogy szűrni lehessen a diákokat és a pedagógusokat. Karácsony Gergely szerint ezzel a céljuk, hogy lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a pedagógusok is biztonságban érezhessék magukat, amikor újraindul az oktatás.

„Tudom, hogy mindenkiben rengeteg a kétely, a félelem és a bizonytalanság. A számok rendkívül magasak, Magyarország pedig továbbra is élén a legborzalmasabb listának, lakosságarányosan nálunk halnak meg az egyik legtöbben. A hírek aggodalomra adnak okot. Ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra” – írja Karácsony Gergely.

(via hvg.hu)

koronavírus-teszt

Fotó: Pixabay

Legfrissebb hírek a koronavírus elleni oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top