nlc.hu
Egészség

A tesztek 50 százaléka pozitív lett Pécsváradon

Váratlan eredményt hozott a tömeges tesztelés Pécsváradon

Olyanoknál is kimutatták a vírust Pécsváradon, akik már mindkét oltást megkapták. Igaz, tünetük nem volt.
Koronavírusteszt

Folyamatosan oltják az embereket a Baranya megyei Pécsváradon is, de a helyi tömeges tesztelés így is megdöbbentően magas, 50 százalékos pozitivitást mutat – számolt be az ATV Híradója.

Egy hónappal ezelőtt az ellenőrzött személyek nagyjából kétharmada volt fertőzött. Az arány mostanra javult, de nem annyira, mint amit az oltások után vártak: 200 emberből minden másodiknak pozitív lett a tesztje.

Zádori János polgármester azt mondta, azok is megfertőződtek, akik túl vannak már az oltáson, mind a kettőn is. Olyan is elkapta a vírust, aki decemberben már megbetegedett, meggyógyult, most mégis újra fertőzött lett. A polgármester hozzátette, hogy senkinek sem voltak tünetei, csak a teszt mutatta ki, hogy hordozzák a vírust.

Szombaton derült ki az is, hogy a bölcsőde egyik munkatársa is megfertőződött, majd a tesztelés után két embernek szintén pozitív lett a tesztje. A bölcsődét ezért be kellett zárni, abban bíznak, hogy jövő hétfőn már kinyithatnak.

(Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt)

Tudnivalók oltás és fertőzés utánra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top