nlc.hu
Egészség

Botox injekciókkal kezeli a migrénjét

Háromhavonta 32 botoxinjekciót kap Rosehannah, mert nagyon fáj a feje

Rosehannah a migrén egy egészen kegyetlen fajtájában szenved, és furcsa módon a botoxinjekciók jelentősen elviselhetőbbé teszik a tüneteket.

Több mint húsz évvel ezelőtt Rosehannah-t krónikus cluster migrénnel diagnosztizálták.  Akkor tizenhárom éves volt, azt mondták az orvosok neki, hogy hormonális, ezért ki fogja nőni. Sajnos nem így történt. A migrén évtizedeken át keserítette meg az életét. Hat évvel ezelőtt kínálták fel neki, hogy próbálja ki a botoxot, a dolog pedig annyira bevált, hogy azóta több mint hétszáz injekciót kapott.

Botox injekció beadása. Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Botoxinjekció beadása. Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Tizenkét hetente kap 32 injekciót a homlokába, a feje hátsó részébe, a nyakába és a válla felső részébe, aminek eredményeként havonta már nem 30 migrénrohammal kell megküzdenie, hanem „csak” nyolccal. Számára ez is óriási könnyebbség, mert 13 éves kora óta mindennap át kellett ezt élnie, most pedig már vannak fájdalommentes napjai. Először sokkolta őt, amikor a botoxot ajánlották neki kezelésként, mert úgy hitte, az csak kozmetikai kezelés, de annyira szenvedett, hogy bármit hajlandó volt kipróbálni. És bevált. Régebben előfordult, hogy egy nap akár hat fájdalomcsillapítót is beszedett, sőt használt egy idegblokkoló injekciót is, amit a fejébe kellett beadnia. Ma már nincs szüksége ilyen drasztikus segítségre. Ehhez képest az idegmérget tartalmazó botox injekciók csupán olyanok számára, mint egy méhcsípés: az eredmény megéri azt a kevés fájdalmat – mesélte Rosehannah a brit Metrónak.

Botoxról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top