nlc.hu
Egészség

Országos oltókampány

Jövő hét elején bárki kaphat kínai vakcinát

Lassan több a vakcina, mint ahányan oltásra várnak.

A Szegeder információi szerint a jövő hét elején bárki – aki regisztrált – beállhat az oltási sorba kínai vakcináért, ugyanis 300 ezer adag Sinopharm-vakcinát tervez beadni a kormány. A cikk azt írja, hogy lassan már több vakcina áll Magyarország rendelkezésére, mint ahányan eddig jelezték szándékukat az oltásra.

Ezek lehetnek a Sinopharm vakcina mellékhatásai

Sinopharm vakcina (Fotó: nlc illusztráció)

Úgy tudni, az április 26-27-28-án, hétfőtől szerdáig egész Magyarországot érintő oltókampányra várhatóan egy külön honlapot hoznak létre, ahol a már regisztráltak foglalhatnak maguknak időpontot és oltópontot, mely utóbbiak nyitva tartását a helyi kórházak szabják majd meg annak függvényében, hogy mely oltóponton mikor és hány embert tudnak éppen fogadni.

A 444.hu azt írja, hogy egy háziorvos már jelezte pácienseinek, hogy a jövő hét első felére tud időpontot adni azoknak, akik szeretnék felvenni a Sinopharm vakcináját. Az orvos itt nem említ kormányzati honlapot, ő maga gyűjti be és adja le a jelentkezéseket.

Még több a kínai vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top