nlc.hu
Egészség

A koronavírus tripla mutánsa Indiában

Indiában már nemcsak kettős, hanem tripla mutáns is megjelent

Indiában már megjelent a koronavírus tripla mutációja. Egyelőre nem tudni, mennyire veszélyes.

Egyre súlyosabbá válik a koronavírus-járvány Indiában: csak az elmúlt négy napban több mint 1,1 millió új fertőzöttek azonosítottak. Ez nagyon magas szám ahhoz képest, hogy a járvány kezdete óta összesen 15,6 millió esetet és 182 ezer 500 halottat jelentettek az országban.

A járvány erősödése a szakemberek szerint elsősorban a sokkal fertőzőbb és ellenállóbb dupla mutáns koronavírussal magyarázható. Most viszont arról számoltak be, hogy egy tripla mutáns koronavírus-változatot is azonosítottak – írja az Independent.

Koronavírus-vakcinára várók Indiában

Emberek várnak a a koronavírus-vakcinára az indiai Mumbaiban 2021. április 22-én (Fotó: Punit PARANJPE / AFP)

A hármas mutáció három különböző Covid-19-törzs kombinációját jelenti, és valószínűsítik, hogy ez az új koronavírus-variáns áll a legtöbb megbetegedés hátterében Nyugat-Bengáliában, Mahárástra államban és Delhiben.

Madhukar Pai, a McGill Egyetem járványtani professzora azt mondta, hogy a tripla mutáns egy sokkal fertőzőbb változat, amely sok embert nagyon gyorsan megbetegít. Hozzátette, hogy emiatt folytatni kell az oltások módosítását, de ehhez meg kell érteni a betegséget.

Más vélemények szerint a tripla mutáns inkább egy érdekesség, mint egy komoly aggodalomra okot adó változat. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi védőoltások mennyire hatásosak ellene.

További hírek a koronavírus-mutációkról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top