nlc.hu
Egészség

Laza utolsó hetekre készülnek a tanárok

Laza lehet a tanítás az utolsó pár hétben

Hétfőtől újra indul a jelenléti oktatás.

Bár hétfőtől a diákoknak vissza kell térni az iskolába, aki egyelőre még tart a koronavírus-fertőzéstől, igazolással továbbra is maradhat otthon – értesült az RTL Klub Híradója.

A hírműsor szerint a távolmaradás lehetőségéről az Adom diákmozgalom indított petíciót, azt kérve az illetékesektől, hogy az iskolák szabad hatáskörben dönthessenek a távol maradókról. A diákok közül 130 ezren írták alá a petíciót, amelyre reagált is a kormány.

Eszerint igazolt hiányzásnak fog számítani a távolmaradás, akárcsak az általános iskolák alsó tagozatán. Ennek ellenére, Schermann Fruzsina, az Adom diákmozgalom elnöke a híradónak nyilatkozva elmondta, arra számítanak, hogy sokan térnek majd vissza az osztályokba.

A hírműsor egy pszichológust is megkérdezett, hogy pszichés szempontból mit jelent a diákok számára az iskolába való visszatérés.

Bojti Andrea pszichológus felhívta a figyelmet, hogy ebben az időszakban kiemelt figyelmet kell fordítani a diákok mentális állapotára. A szakember rámutatott, hogy mostanában sok olyan esettel találkozik, ahol eleve szorongó gyerekek most attól tartanak, hogy nem fognak tudni újra beilleszkedni a jelenléti oktatásba.

A tanárok laza utolsó hetekre készülnek

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Szakszervezetének ügyvivője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a hátralévő pár hétben a tanároknak inkább a diákok lelki-mentális igényeire kell figyelnie, nem pedig a tananyag bepótlására, utóbbira ugyanis később is lesz lehetőség.

Még több oktatás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top