nlc.hu
Egészség

Javaslatok a kórházak bezárására

Keddig várja a javaslatokat a minisztérium, mely kórházakat lehet bezárni az országban

Május 18-ig javaslatokat vár az Emmi arra vonatkozóan, hogy hány fekvő- és járóbeteg-intézményre van szükség az országban hosszú távon.
Kórházi kórterem

Keddig várja a válaszokat a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatvezetőitől arra a kérdésre, hogy a szakterületükön hány kórházra és rendelőre van szükség az országban hosszú távon.

Erről Kollár Lajos, Kásler Miklós miniszter tanácsadó testületének elnöke írt az Emmi által létrehozott kollégium tagozatvezetőinek egy levelet, amelyet Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő hozott nyilvánosságra a Facebookon.

A levél szerint erre az egészségügyi rendszer átalakításának hosszú távú tervéhez van szükség a javaslatokra arra vonatkozóan, hogy

az egyes szakmákban „országos lefedettséggel hány fekvő- és járóbeteg-intézményre van szükség, milyen kapacitással és geográfiai elhelyezkedéssel”.

Azt nem tudni, hogy a levelet mikor küldték ki, de péntektől számítva négy nap maradt a válaszokra, amelyeket kedd 10 óráig várja a tárca. A szoros határidőért pedig Kollár Lajos elnézést kért a levélben.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Varga György)

Egészségügyi ellátás az országban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top