nlc.hu
Egészség

Sürgősségi Orvostani Társaság az egészségügyisek helyzetéről

Sürgősségi Orvostani Társaság: Teljesítőképességük határán vannak az egészségügyi dolgozók

Az elmúlt hónapok folyamatos érzelmi és fizikai megterhelésének sajnos megvannak a következményei.

Ugyan a járvány újból enyhített szorításán, az elmúlt időszak nagyon komoly terhet rótt az egészségügyre. A Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke, Bognár Zsolt az RTL Híradónak elmondta, a teljesítőképessége határán van az összes egészségügyi dolgozó, akik annyira kimerültek fizikailag és lelkileg is a járvány alatt, hogy sokszor türelmetlenek, egymással és a betegekkel is.

 „Nem azért, mert a kollégáink kevésbé lennének belátók vagy kevésbé lennének empatikusak, mint egy évvel korábban, hanem egyszerűen azért, mert ez a szintű folyamatosan érzelmi és fizikai megterhelés sajnos ehhez vezet” – tette hozzá. Szerinte sok egészségügyi dolgozónál alakulhat majd ki poszttraumás stressz szindróma, és ugyan a járvány alatt nagyon sok szakember, többek között pszichológus is felajánlotta a segítségét, még nincs teljesen szervezett formája annak, hogy lehet felhasználni ezeket a lehetőségeket. 

orvos

Fotó: Pixabay

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top