nlc.hu
Egészség

A koronavírus-fertőzés súlyosságának lehetséges változása

Ekkorra szelídülhet náthává a koronavírus

Vannak még ismeretlen tényezők, de talán lehet reménykedni abban, hogy kevésbé lesz befolyással majd az életünkre ez a kórokozó.

A matematikai modellezésen alapuló számítások alapján tíz éven belül az új koronavírus-fertőzés olyan betegséggé szelídülhet, mint a nátha. Fred Adler, a kutatás vezetője szerint a járvány elején azért volt olyan borzalmas hatású, mert korábban még egyetlen ember sem találkozott a vírussal, ám így, hogy egyre többen fertőződnek meg a vírussal, illetve egyre többen kapják meg az oltást, a betegség lefolyásának súlyossága enyhülni fog. 

Persze vannak más elméletek is, Jeffrey Shaman, a New York-i Columbia Egyetem Mailman Közegészségügyi Iskolájának környezet-egészségügyi tudományok professzora szerint a koronavírus az influenzához hasonlít majd inkább, vagyis szezonálisan tér vissza, a legtöbb embernek nem jelent problémát, de az idősek és egyes alapbetegségben érintett réteg számára a kórházi kezelés és a halál kockázata sajnos fennáll.

Hozzátette, jelenleg azért sok az ismeretlen tényező, így nehéz megmondani, valójában mi is fog történni, de szerinte reménykedhetünk abban, hogy az új koronavírus a jövőben sokkal kevésbé fogja majd befolyásolni életünket, mint most.

(via Infostart)

megfázás

Fotó: Pixabay

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top