nlc.hu
Egészség

Új funkciók a védettséget igazoló applikációban

Hasznos funkciókat kap a védettséget igazoló applikáció

Fontos, eddig hiányolt információk is helyet kapnak majd az alkalmazásban.

A Magyar Nemzet információi szerint június közepére készül el a védettséget igazoló applikációnak az a funkciója, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását, illetve hamarosan az is megtekinthető lesz, hogy koronavírus elleni vakcinák közül melyikkel oltották be.

Ami nem változik, a Google Play áruházban EESZT-alkalmazás néven, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven elérhető applikáció csak az oltás tényét igazolja, tehát a vírusfertőzésen való átesettség bizonyításához továbbra is a védettségi igazolvány szükséges.

A Koronavírus tájékoztató oldal leírása szerint az alkalmazás használatának lépései:

1)      Töltse le az EESZT mobilalkalmazást a telefonjára!

2)      Regisztráljon a www.eeszt.gov.hu  honlapon! Ehhez elektronikus azonosítás  szükséges (Ügyfélkapu, e-Személyi Igazolvány, Telefonos Azonosítás).

3)      Regisztráció során meg kell adni egy 6 jegyű PIN kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához is csak ezt a PIN kódot kell használni.

4)      A regisztráció után az alkalmazás használatra kész.

5)     Az alkalmazás használatához jelentkezzen be a regisztráció során megadott PIN-kóddal!

6)     Válassza ki a COVID-oltásigazolás menüpontot; amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek annak információi. A felhasználó azonosítását követően igazolja az oltott nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, vagy annak hiányát. 

7)     Ha Ön olyan helyre megy, ahol védettségi igazolvány szükséges, a szolgáltató  az EESZT Covid Control applikáció segítségével ellenőrizheti az Ön oltásának meglétét.

telefon

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top