nlc.hu
Egészség

Súlyos koronavírus-esetek a negyedik hullámban

Koronavírus: magasabb a súlyos esetek száma, mint tavaly ilyenkor

Míg a kórházban kezeltek száma nagyjából ugyanakkora ütemben emelkedett, mint tavaly, a súlyos esetek száma most egyértelműen magasabb.

A legfrissebb pénteki adatok szerint 479 új fertőzöttet regisztráltak, öten belehaltak a koronavírus szövődményeibe, 353 főt ápolnak kórházban, 41-en vannak lélegeztető-gépen – hangzott el az RTL Híradóban. Összevetve a járvány negyedik hullámának számait az egy évvel ezelőtti, második hulláméval, az látszik, hogy tavaly az új esetek száma ennyi idő után négyszer magasabb volt most, de a kórházban kezeltek száma nagyjából ugyanakkora ütemben emelkedett. Ugyanakkor a súlyos esetek száma most egyértelműen magasabb.

Koronavírus: Magasabb a súlyos esetek száma, mint tavaly ilyenkor

Illusztráció: Unsplash

Arra, hogy a kórházban fekvők és a lélegeztetőgépen lévők közül hányan kaptak oltást, a miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott választ adni.

Az MTA elnöke szerint az oltottak kisebb eséllyel fertőződnek meg, mint az oltatlanok. Egy háziorvos azt tapasztalja, aki elkapja a vírust az oltottak közül, jóval enyhébb tünetekkel vészeli át a betegséget: felső légúti vagy gyomorpanaszokban mutatkozhat meg náluk a fertőzés.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top